Dřevěné příbory
Většina lidí na světě jí rukama, ale vás tipujeme buď na hůlky, nebo na klasické příbory, tedy lžíce, lžičky, vidličky a nože. Máme proto v nabídce jednotlivé kusy i celé zvýhodněné sady příborů z pevného dřeva, s šetrnou a certifikovanou přírodní impregnací.
Nejprodávanější
Proč jíst dřevěným příborem
Nádobí ze dřeva má obrovskou výhodu – nejen že krásně vypadá, ale především skvěle izoluje teplo. Někdo by dokonce dal ruku do ohně za to, že jídlo, na které se používá dřevěný příbor, jednoznačně i lépe chutná. Je prokázáno, že s dřevěným příborem člověk u jídla tolik nespěchá a více si uvědomuje požitek z každého sousta a pokrmu. Naše lžíce, nože a vidličky jsou vyrobeny z nejlepšího českého dřeva: hnědého buku, šedého dubu a krásné červené třešně.
Jak pečovat o příbory ze dřeva
Péče o dřevěné příbory, misky a jiné kuchyňské potřeby ze dřeva není nijak náročná a přesto spoustu lidí zbytečně odradí. Lžíce, nože a vidličky ze dřeva nevkládejte do myčky, ale opláchněte je v rukou. Saponát ani teplá voda jim neublíží, ale vyhněte se příliš dlouhému namáčení, kvůli kterému by se dřevo mohlo pokroutit a popraskat. Se skvrnami a větším znečištěním si hravě poradí šetrná kombinace citronu a jedlé sody. Po vyčištění příbory nechejte uschnout přirozeně (ne na topení). Stejně jako u krájecích prkének, i u příborů je vhodné jednou za čas jim dopřát extra péči a ošetřit je kuchyňským olejem (olivový, slunečnicový, řepkový).