Dřevěné válečky na těsto
Vychytávka, bez které by se v kuchyni neobešly ani naše prababičky. Vyberete si klasický dřevěný váleček na obě ruce, nebo tzv. "malířský" do ruky jedné? První se hodí pro práci na válu, s jednoručním válečkem rozválíte těsto či pizzu přímo na plechu, není totiž tak široký.
Nejprodávanější
Nesmrtelná klasika: dřevěný váleček
Dřevěné kuchyňské válečky jsou skvělým nástrojem pro válení těsta, přípravu pečiva i při jakékoli jiné cukrářské práci. Nabízíme několik typů dřevěných válečků, které se liší ve svém provedení a použití. Klasické dřevěné válečky mají rukojeť na obou koncích a jsou ideální pro válení větších kusů těsta na pořádném válu. Díky kvalitnímu provedení a ocelové ose lze s válečky snadno otáčet a výborně padnou do ruky. "Malířské" jednoruční válečky jsou menší a mají jednu rukojeť. Jsou vhodné pro precizní válení a můžete s nimi válet rovnou na plechu. Embosované válečky se vzorem se pak hodí na tvorbu reliéfů a motivů na těstě, jsou tak ideální pro zdobení koláčů a sušenek.
Jak na čištění válečku ze dřeva
Správná péče o dřevěné válečky zajistí jejich dlouhou životnost. Je důležité váleček udržovat v čistotě a suchu. Po použití jej nejlépe otřete suchým hadříkem a nechejte volně uschnout. Vyhněte se ponořování válečku do vody nebo dlouhodobému namáčení. Není vhodné mýt jej v myčce, mohlo by dojít k jeho trvalému poškození. Dřevěné válečky určitě čas od času naolejujte. Použití obyčejného kuchyňského potravinářského oleje může prodloužit životnost válečků a ochránit je před popraskáním.