Paličky na maso
Naklepete s nimi řízky, utřete česnek i nadrtíte mátu do sklenice Mojita. Paličky z kvalitního bukového dřeva dobře padnou do ruky. Ať už si vyberete ty celodřevěné, nebo s nerezovými hroty. Ty navíc máme ve dvou variantách: klasickou paličku s dlouhou rukojetí a skladnější paličku bez rukojeti.
Nejprodávanější
Steaky? Řízky? Palička je nutnost
Klepání paličkou změkčuje vlákna masa a zlepšuje jeho chuť a texturu. Při naklepávání se rozbijí svalová vlákna a maso zkřehne, což umožní lepší průnik marinády a dochucovacích přísad do masa. Výsledek je měkký a šťavnatý. Dřevěné paličky na maso jsou tak nezbytným nástrojem při přípravě řízků a grilování steaků. Vyrábíme různé varianty paliček, všechny z bukového dřeva. Paličky na maso s kovovým tenderizérem nabízejí pevnost a odolnost, což se hodí při manipulaci s těžšími kousky. Nerezové hroty si hravě poradí s rozklepáváním vyšších steaků. Paličky s držadlem poskytují pohodlný a pevný úchop, který usnadňuje práci s masem. Doporučujeme klepat maso na prkénku, abyste si neponičili kuchyňskou linku.
Jak pečovat o paličku na maso
Kvůli kontaktu s masem je pro správnou péči o paličky extrémně důležitá správná hygiena. Předejdete tak zatuchnutí a plísním. Paličky je třeba po každém použití důkladně umýt teplou vodou a saponátem. Jsou impregnované lakem, tak se nemusíte bát, že by voda dřevo poškodila. Správná péče a dodržování hygienických standardů zajistí dlouhou životnost a bezpečné používání při vašich kulinářských dobrodružstvích.