Kuchyňské nože
Kvalitní nůž je v kuchyni základ. Chce to ostrou čepel, vyváženost a ergonomickou rukojeť. Takový nůž se stane nepostradatelným pomocníkem a příprava jídel s ním bude hračka. Vyberte si z mnoha typů, velikostí a druhů dřeva.
Nejprodávanější
Kvalitní nože do kuchyně jsou základ
Pořádné kuchyňské nože jsou základním kamenem kuchařského umění, a to jak v domácí, tak i v profesionální kuchyni. Naše nože mají dokonale ostré čepele a jsou optimálně vyvážené. Dřevěná rukojeť je navíc přirozeně protiskluzová, a dodává tak nožům dokonalou ergonomii. Délky a tvary ostří se liší podle toho, k čemu jsou nože určené. Vybírat můžete mezi těmito typy: kuchařský nůž na loupání, klasický univerzální nůž na krájení, pilka na chleba, vykosťovací nůž, nebo nůž na steak.
Jak pečovat o kuchyňské nože
Jak pečovat o kuchyňské nože? Ostří se snadno čistí, perfektně naostřené je udržíte pravidelným dobrušováním. K novým nožům doporučujeme rovnou vybrat i vhodný stojan, magnetickou desku nebo blok na nože. Co se čištění týče, nože rozhodně nepatří do myčky na nádobí. Nejenže se v myčce tupí ostří, ale také hrozí, že se pokroutí dřevěná rukojeť. Vyhněte se proto i dlouhému namáčení, nůž po použití rovnou opláchněte a osušte. Odmění se vám dlouhou životností. Také doporučujeme používat v kuchyni na krájení dřevěná prkénka, která méně tupí nože, snadno se čistí a jsou velmi odolná.